Lekárska mikrobiológia pre zubárov

Kód: 2032
Novinka
Značka: Herba
20 € 18,18 € bez DPH
Momentálne nedostupné

Určené pre študentov Lekárskych fakúlt v odbore zubné lekárstvo.

Detailné informácie

Individuálny prístup
Individuálny prístup
ku každému zákazníkovi
Kamenná predajňa
Kamenná predajňa
Overene a kvalitné produkty
Overene a kvalitné produkty
Rýchle dodanie
Rýchle dodanie

Podrobný popis

autor: Adriana Liptáková a kolektív

počet strán:  216

rok vydania:  2024

ISBN:  978-80-8229-039-7

 

A.     Všeobecná mikrobiológia  
A1.    Vznik a priebeh mikrobiálneho ochorenia 
A2.    Baktérie – stavba bakteriálnej bunky 
A3.    Patogenita a virulencia baktérii, faktory virulencie 
A4.    Antibakteriálne liečivá – rozdelenie a mechanizmy účinku antiinfekčných liečiv na baktérie, možnosti zisťovania citlivosti baktérií na antiinfekčné liečivá in vitro, mechanizmy rezistencie

A5.    Betalaktámové antibiotiká 
A6.    Tetracyklíny a chloramfenikol 
A7.    Makrolidy, linkozamidy a glykopeptidové antibiotiká 
A8.    Sulfonamidy, kotrimoxazol a metronidazol 
A9.    Chinolóny a aminoglykozidy 
A10.    Antituberkulotiká 
A11.    Infekcie vyvolané stafylokokmi 
A12.    Infekcie vyvolané  streptokokmi a enterokokmi 
A13.    Infekcie vyvolané enterobaktériami 
A14.    Infekcie vyvolané gramnegatívnymi nefermentujúcimi baktériami 
A15.    Infekcie vyvolané treponémami, boréliami a leptospirami 
A16.    Infekcie vyvolané mykobaktériami 
A17.    Infekcie vyvolané anaeróbnymi nespolurujúcimi baktériami a klostrídiami 
A18.    Infekcie vyvolané chlamýdiami, mykoplazmami a ureaplazmami 
A19.    Infekcie vyvolané legionelami a bordetelami 
A20.    Infekcie vyvolané hemofilmi a neisériami 
A21.    Infekcie korynebaktériami, helikobaktériami, kampylobaktérmi 
A22.    Všeobecná charakteristika patogénnych mikromycét, patogenéza mykotických ochorení, možnosti diagnostiky a terapie mykóz 
A23.    Mykózy kože, podkožia a slizníc 
A24.    Orgánové a systémové mykózy 
A25.    Všeobecná charakteristika medicínsky významných parazitov, možnosti diagnostiky, prevencie a terapie parazitóz 
A26.    Tkanivové a dutinové parazitické prvoky 
A27.    Črevné a krvné parazitické prvoky 
A28.    Črevné parazitické helminty  
A29.    Charakteristika vírusov, vírusová infekcia na úrovni bunky a na úrovni organizmu, možnosti mikrobiologickej diagnostiky vírusových infekcií, antivírusové liečivá 
A30.    Adenovírusy, parvovírusy, poxvírusy 
A31.    Papilomavírusy, polyomavírusy 
A32.    Ortomyxovírusy, paramyxovírusy 
A33.    Pikornavírusy, koronavírusy, rotavírusy 
A34.    Čeľaď Herpesviridae 
A35.    Vírusy hepatitíd 
A36.    Retrovírusy a aids 
A37.    Rhabdovírusy, arbovírusy  
A38.    Pomalé vírusové infekcie a infekcie nekonvenčnými vírusmi  
A39.    Zásady správneho odberu a transportu materiálu na mikrobiologické vyšetrenie, zásady mikrobiologického vyšetrenia 
A40.    Dezinfekcia a sterilizácia 
A41.    Priama a nepriama diagnostika mikrobiálnych ochorení 

B.     Klinická mikrobiológia
B1.    Fyziologická mikrobiota kože a urogenitálneho traktu
B2.    Fyziologická mikrobiota respiračného a gastrointestinálneho traktu 
B3.    Infekcie respiračného traktu 
B4.    Ochorenia uropoetického systému, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B5.    Ochorenia genitálneho traktu a sexuálne prenosné ochorenia, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B6.    Ochorenie gastrointestinálneho systému 
mikrobiálnej etiológie, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B7.    Sepsa, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B8.    Infekčná endokarditída, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B9.    Nozokomiálne nákazy 
B10.    Neuroinfekcie a priónové infekcie, základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 
B11.    Infekcie rán, kože a mäkkých tkanív; základné algoritmy mikrobiologickej diagnostiky 

C.     Mikrobiológia ústnej dutiny
Úvod        
Orálny mikrobióm

Dodatočné parametre

Kategória: KNIHY
Hmotnosť: 1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: